„Külvilágunk a belső világunk tükörképe.”
Sri AmmaBhagavan

Iyengar jógatábor Norvégiában

Helyszín: NorvégiaIdőpont: 2024-06-04 04:00:00
2024-06-11 23:45:00

Ismertető:

Norvégia borító

FONTOS INFORMÁCIÓK:


1. UTAZÁS, KÖZLEKEDÉS:
A túra a svédországi Stockholm Arlanda nevű repülőtéréről (kód: ARN) indul!A kiutazás illetve a hazautazás Budapestről közösen, repülővel történik.  Svédországban a reptéren autót bérlünk, azzal megyünk Norvégiába. Az autó végig velünk lesz a 8 nap során.


2. CSOPORTLÉTSZÁM: min. 6 fő/max. 8 fő

3. A tervezett program alapján az 1 főre eső, várható RÉSZVÉTELI DÍJ (melyben a repjegy nincs benne):

  • 6 fő esetén: 270.000.- Ft. 
  • 7 fő esetén: 230.000.- Ft. 
  • 8 fő esetén: 200.000.- Ft. 


4. SZÁLLÁSOK: 
A 7 éjt EGYAZON SZÁLLÁSON töltjük. Amint a csoport összeállt, lefoglalom a szállást.A szállás kiválasztásánál a szempontok: vidéki környezet, összkomfort, nagy konyha+nappali, 4 hálószoba (a 2 személy/szoba elhelyezkedés miatt).


5. ÖNELLÁTÁS:
A 2. naptól kezdve nap mint nap lesz lehetőség bevásárolni kis szupermarketekben.Ételeink előkészítéséhez a szállás teljesen felszerelt konyháját használjuk, areggelikről és vacsorákról magunk gondoskodunk. (Ha szükséges, reggel szendvicseket készítünk napközbenre.)A vacsora egyik este lehet a szabadban, például tábortűznél sütögethetünk...


6. REPJEGYEK:
Odafelé: BUD 06:00 - ARN 08:25 (Wizzair)Visszafelé: ARN 20:40 - BUD 23:00 (Ryanair)
Az alap-repülőjegy jelenlegi ára kb. 60.000.- Ft. Ebben egy kis kézicsomag (max. 6 kg-os, az ülés alá beférő) van benne. További kézicsomag vagy feladandó csomag természetesen igény szerint hozzáadható (felár fizetendő). Az igényt a repjegyek megvétele előtt jelezzétek számomra!(A fenti repjegy ár emelkedhet - vagy akár csökkenhet - az út időpontjának közeledtével!)


7. JELENTKEZÉS, BEFIZETÉS: 
Ha a visszajelzéseitek alapján összeállt min. 6 fő, létrehozok a csapatunknak egy Messenger- vagy Viber-beszélgetést, s oda elküldök egy a KÖLTSÉGFAJTÁKAT FELTÜNTETŐ, tömör ELŐKALKULÁCIÓT (szállás, autóbérlés, üzemanyag, szervezés, túravezetés, stb.).
Ha ezt mindenki elfogadja, jöhet a repjegy megvétele! (Segítek benne.)
Ekkor átutalással fogom kérni a repjegy várható árát és a részvételi díj ELŐLEGÉT (ez 30-50%, a foglalások előleg-igényétől függ). Ezzel párhuzamosan kérek majd Messengeren, privát üzenetben, egy fotót a SZIG-odról vagy az ÚTLEVELED-ről.
A részvételi díj HÁTRALÉKÁT várhatóan május 5-éig fogom kérni befizetni.
A túra végeztével - a tényleges kiadások ismeretében - ELSZÁMOLÁST KÉSZÍTEK! Az alapján "kiegyenlítünk": vagy én utalok vissza Nektek, vagy Titeket megkérlek, hogy némi pénzt még utaljatok át Nekem...


8. CSAPATVEZETŐK:
Nagy János (Iyengar jóga)
Kazal Ervin (gyalogtúrák)


9. KAPCSOLATTARTÁS:
Facebookon: Nagy János
Telefonon: +3670 257 9010
Emailben: janosnagy71@gmail.com


Facebookon: Kazal Ervin
Telefonon: +3620 573 7917
Emailben: lofoten13@gmail.com

Norvégia

A tervezett programunk: 

Norvégia

1. nap (06.04.)
KIUTAZÁS
Reggel 04:15-kor találkozunk Ferihegy 2B-n, az indulási csarnokban. Repülés a Wizzair járatával Svédországba.
Bp. 06:00 - Stockholm 08:25

Stockholm-Arlanda reptérről két bérautóval indulunk Norvégia felé...
Sånfjellet Nemzeti Park (2 órás átmozgató túra a néptelen, erdős tajgán) - Røros (az egykori bányásztelepülés régi épületei között barangolunk) - Glomma-folyó völgye (fotószünet) - szállásunk Strømmen egyik farmján lesz, 7 éjt töltünk a vidéki házban

2. nap
Egész napos autós kirándulás a Rondane Nemzeti Parkba (a park határán leparkolunk, s onnan kellemes gyalogos körtúrát teszünk a patakokkal, tavakkal, tőzegmohalápokkal átszőtt, virágokkal teli tájon, melyet 2000 méter feletti, impozáns, hósipkás csúcsok vesznek körbe...; félúton egy tóparti turistaház büféjénél tartunk ebédszünetet; a táv 10 km, az időtartam 5-6 óra)

3. nap
Ez alaphelyzetben egy laza, PIHENŐS-MERENGŐS nap lesz, melyet - ha úgy van kedved - a szálláson és annak környékén (folyópart, ligeterdő, virágos mező) sétálgatva-napozva tölthetsz...
FAKULTATÍV PROGRAMOK

  • délelőtt 2 órás autós kiruccanás a Jutulhogget-hez (egy geológiai csodát láthatsz, egy ún. "száraz kanyont"; egy proglaciális tó gátjának átszakadása révén keletkezett, a tóból hirtelen kilépő víz ereje hasította ki eme elképesztő mélyedést, "tájsebet"...)
  • délután a szállásunktól 15 perc autózásra lévő hegyvidéken bóklászunk 2-3 órát; a tájat az 1436 m magas, kopasz Rødalshøa uralja - erre akár fel is kirándulhatunk...)

 

4. nap
Irány a FJORDVIDÉK! Egész napos autós kalandozásunkat egy-két kisebb kirándulással és jó pár fotószünettel szakítjuk majd meg...Rauma-völgy, Rauma-folyó (fotószünetek) - Trollok Ösvénye (döbbenetes szerpentin, hajtűkanyarokkal) - Stigfossen (zuhatag) - Troll-hágó (kis kirándulás 1600-1700 méteres nunatakok karéjában) - Alnesvatnet (gyapjúsás-mező) - Romsdalsfjord, Klungnes (FAKT. FÜRDÉS a fjordban ) - Venjedalen (patakok és tavak világa) - Litlfjellet (kis túra a Fjordvidék egyik legszebb kilátópontjára) - Trollok Fala (fotószünet Európa vertikális méretét tekintve legnagyobb, 1100 méteres sziklafala alatt...) - Mardalsfossen (közepes túra Norvégia és a Föld egyik legnagyobb vízesésének tetejéhez - arra a pontra, ahol a patak vize alázuhan; e zuhanás több lépcsőben 655 méteres(!), a legnagyobb szakasza 297 méteres szabadesés...) - Dombås (nézelődés, bevásárlás a település központjában)

5. nap
E napot újra a szálláson, illetve - ha igényed van több aktivitásra - a környező hegyek között töltheted...FAKULTATÍV PROGRAMOK

  • délelőtt kajakban vagy kenuban evezve fedezheted fel a házunktól 8 km-re lévő Savalen tavat; tán megtapasztalod, hogy a tó BÉKÉJE OTT VAN BENNED, mindig is ott volt..
  • délután szintén a vizek adják a "díszletet": a széles Sølnadalen lágyan hullámzó táján körtúrát téve 12(!) tó mellett haladunk el, és - úgy mellesleg - közben 10-12 patakot is keresztezünk...

6. nap
Autózás az Orkla-folyó völgyében - Innset fatemploma (fotószünet) - Trondheim (2,5-3 órás sétánkon felkeressük a Nidaros-katedrálist, a város feletti Kristiansten-erődöt, az Óváros macskaköves utcáit és persze a Nidelva partján álló színes raktárházakat is...)- Sverresborg-skanzen (Norvégia egyik leglátványosabb szabadtéri múzeumát járva évszázadokat ugrunk vissza a múltba...) -  Mågålaupet örvényei (a Driva-folyó 100 m hosszú, cikk-cakk alakú szurdoka a legkeskenyebb pontján mindössze 1,5 m széles; egymással összefüggő, nagy óriásüstökből áll, melyekben a víz vadul kavarog, "fortyog"...) - túra a Døvrefjell Nemzeti Park pézsmatulkainak megfigyelésére (a hegyi tundra varázslatos világában töltjük a délután legszebb óráit; a kopár tájat a 2100 méteres Snøhetta havas tömbje uralja, s patakok százai szelik át...) 

7. nap
Femund-tó, Femundtunet (a tó homokos partja nemcsak bóklászáshoz idilli hely, de FÜRDÉSRE is csábít...; a tóparti erdők a vidéken élő lappok többezer rénszarvasát rejtik - jó ésélyünk lesz közülük párral összefutni...) - Gutulia Nemzeti Park (Norvégia legkisebb rezervátumában egy kies panorámájú tó mellől indulunk kirándulásra; pompás, éltes korú erdei fenyők között vezet az ösvény, előbb egy régi, ma már lakatlan farmra - Gutulisætra - ; az energikusabbak innen folytathatják a kalandot, az újabb célpont egy 939 méteres, tar hegytető, a hegyi tőzegmohalápok világának legmagasabb pontja, mely utazásunk egyik emlékezetes körkilátásával fogad...) - Femundsmarkka Nemzeti Park (a norvég-svéd határvidék hatalmas kiterjedésű, néptelen vadonját két kiruccanással "derítjük fel") - Kis-Jávorszarvas-tó (rövid erdei séta a hegyoldalban egy tündéri tavacskához) - Brennhåmmåren-kilátópont (a 947 m magas, épphogy az erdőhatár fölé magasodó hegyre 20 perces, kellemes emlelkedő visz...; fentről a Femund-tavat látni...és a távoli, nagy hegyeket...ezekért igazán MEGÉRI FELMENNI!)

BÚCSÚESTÉNKEN tóparti sütögetésre támadhat kedvünk...  

8. nap (06.11.)
Reggel már 7 órakor útra kelünk, mert a reptérig bizony 640 km vár ránk... Utunk kétharmadát látványos erdős-tavas-folyós tájakon autózva tesszük meg, többször is 15-20 perces, víz melletti megállókat (fotószünetet, bevásárlást, tóparti pikniket, stb.) beiktatva... Az utolsó 2-3 óra aztán már autópályán suhanva telik, Stockholm-Arlanda légikikötőig... 

HAZAUTAZÁS
Stockholm 20:40 - Bp. 23:00 (a Ryanair járata)

Norvégia


Az esemény véget ért.


<< Vissza a programnaptárhoz

IV. Iyengar jóga nap a Lélekmagházban - 2024. július 6., szombat 2024-05-08

Készülj, írd be a naptárba. Hamarosan a részletekkel is jelentkezünk!

Bővebben
Spirálstabilizáció (SPS) tanfolyamok 2024-04-27

A Spirálstabilizáció tanfolyamok időpontjait a Programnaptárban követheted nyomon! Bővebb információért kattints a nyílra.

Bővebben
Jóga és Túra Norvégiában - 2024. 06. 4-11. 2024-04-15

...tán megtapasztalod, hogy a tó BÉKÉJE OTT VAN BENNED, mindig is ott volt...

Bővebben
Tábor Mallorcán - 2024. október 11-18. 2024-03-14

Idén is lesz tábor Mallorcán!

A részleteket itt találod: Tengerparti Iyengar jóga, Spirálstabilizáció és Body Art tábor - 2024

Bővebben
Spirálstabilizáció (SPS) tanfolyamok 2024-02-29

A Spirálstabilizáció tanfolyamok időpontjait a Programnaptárban követheted nyomon!

Az aktuális tanfolyamot itt találod.

Bővebben
CÍMÜNK:
3794 BOLDVA,
KOSSUTH ÚT 21.
MISKOLCI CÍMÜNK:
3530 MISKOLC,
SZEMERE BERTALAN U. 20
1.EM 16
TELEFON:
Nagy János
+36 (70) 257 9010
SKYPE:
lelekmaghaz