„Mikor felismered, hogy nem tudsz változtatni semmin, felébredsz.”
Sri AmmaBhagavan

Kapcsolódó programok

Jelenleg nincs jövőbeli esemény...

Programnaptár
Eseményeink
Tengerparti Iyengar jóga és Body Art - Mallorca
Mallorca
2023-10-07
05:00-22:00
Iyengar jógatábor a Tátra tövében
Velká Lomnica, Szlovákia
2023-07-20
05:30-22:00
Jógatábor Kalandtúrákkal
Szardínia
2023-06-05
05:00-20:00
Programnaptár
CÍMÜNK:
3794 BOLDVA,
KOSSUTH ÚT 21.
MISKOLCI CÍMÜNK:
3530 MISKOLC,
SZEMERE BERTALAN U. 20
1.EM 16
TELEFON:
Nagy János
+36 (70) 257 9010
SKYPE:
lelekmaghaz

Csendkunyhó szertartás

Ez egy speciális kétórás gyógynövényes gőzfürdőzés, melyet közös, intuitív zenéléssel, énekléssel egészítünk ki. A kunyhót vaskályha fűti szauna hőmérsékletűre, és a kályha tetején fövő gyógytea a testi méregtelenítést segíti elő. A program a nevét onnan kapta, hogy a kétórás együttlét alatt eljutsz a belső csend állapotába.

Mi az a kunyhó?

Egy kis épület, ami speciális céllal készült. A kunyhó tájolása a hagyományok szerint történt, kelet felé nyíló bejárattal. Természetes anyagok felhasználásával készült, így akác gerendák, fenyő lambéria és hajópadló, régi újrahasznosított téglák, cserepek, vályogtégla és agyag, amik a szerkezetet adják.

A kunyhó ötlete és megvalósítása egy hosszú érési folyamat eredménye. A kunyhót egy megtisztulási helynek álmodtuk meg, ami számos szertartás közösségi helye. A rituálék azóta velünk vannak, amióta az ember létezik. Ez emlékezés az eredeti állapotunkra, az Egységre, ahol még Egy vagy a Földdel, a Vízzel, a Széllel, a Tűzzel, és Egy vagy Istennel.

Főként egy olyan hely, ahol együtt lehetnek azok, akik szeretnének befelé haladni magukba.

Milyen szertartásokra alkalmas a hely?

A kunyhó 10-20 fő befogadására alkalmas.

Mi heti rendszerességgel (pénteken) Csend kunyhó szertartást tartunk itt, emellett pedig alkalmanként más jellegű eseményeknek is helyet adunk. A kunyhót tudod bérelni is, telefonos egyeztetéssel.Előzetes jelentkezés szükséges csütörtök estig, tel: 06-70/257-90-10

A hely alkalmas a klasszikus izzasztó-kunyhó rituálé megtartására. Ilyenkor nincs bent a vaskályha, hanem a kunyhó közepén a padlóban egy téglával kirakott, szellőzőnyílással ellátott fészek van, ahová a tűzfészekben felizzított kövek érkeznek, a forróságot szolgáltatva.

A kunyhó előtt elkészült egy hideg vizes (feltölthető, leengedhető) talp maszírozós betonkád. Nagy méretű kaviccsal van feltöltve, ami remekül maszírozza a talp reflexpontjait.A felforrósodott testeddel, talpaddal belépsz a hideg vízzel feltöltött kádba és 2.5 métert tudsz gyalogolni a Kneipp taposóban. Tavasztól késő őszig merülő dézsában tudsz megmártózni, lehűteni magad.

Fontos célunk, hogy a kunyhó a kultúrák találkozási helye is legyen. Ezért meghívjuk a világ különböző spirituális hagyományainak képviselőit, hogy hozzák el nekünk a saját szertartásaikat.