„Mikor felismered, hogy nem tudsz változtatni semmin, felébredsz.”
Sri AmmaBhagavan

Kapcsolódó programok

Jelenleg nincs jövőbeli esemény...

Programnaptár
Jóga 1
Jóga 2
Eseményeink
Tengerparti Iyengar jóga, Spirálstabilizáció és Body Art tábor
Mallorca
2024-10-11
03:00-22:00
Iyengar jóga és sziklamászó tábor Kalymnos szigetén
Myrties, Kalymnos, Görögország
2024-09-23
07:00-21:00
Iyengar & Himalay Kriya Jóga & Spirálstabilizáció tábor
Bali, Indonézia
2024-08-01
10:00-21:00
IV. Iyengar jóga nap
Boldva, Lélekmagház
2024-07-06
09:00-22:30
Csendkunyhó Szer
Boldva
2024-06-15
19:00-21:00
Programnaptár
CÍMÜNK:
3794 BOLDVA,
KOSSUTH ÚT 21.
MISKOLCI CÍMÜNK:
3530 MISKOLC,
SZEMERE BERTALAN U. 20
1.EM 16
TELEFON:
Nagy János
+36 (70) 257 9010
SKYPE:
lelekmaghaz

Jóga

Tartalomjegyzék:

Jógaórák időpontjai, helyszínei, és árai

Figyelem: A spirálstabilizáció gyakorló óra, csak alaptanfolyam elvégzésével látogatható!  Az órák elején 15 perc SMR hengerezéssel kezdünk (ha van hengered, hozd el).

Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
 

8.00-9.30

1-2 szint

7.45-9.00

Spirálstabilizáció

8.00-9.30

1-2 szint

8.00-9.30

1-2  szint

 

 Szemere u. 20.

3.500 Ft/alkalom

Szemere u.20.

3.500 Ft/alkalom

Szemere u. 20.

3.500 Ft/alkalom

Szemere u. 20.

3.500 Ft/alkalom  

 16.40-18.10

1-2 szint

16.30 - 18.00

1-2 szint

  

17.00-18.30

1-2 szint

 Szemere u. 20.

3.500 Ft/alkalom

 Szemere u. 20.

3.500 Ft/alkalom

  

Boldva, Kossuth u. 21.

3.500 Ft/alkalom

18.10-19.25

Spirálstabilizáció

18.00 - 19.15

Spirálstabilizáció

18.00-19.30

 1-2 szint

 

18.30-19.45

Spirálstabilizáció

 Szemere u. 20.

 

3.500 Ft/alkalom

 Szemere u. 20.3.500 Ft/alkalom

Flow Boulder
Budapest,
Hengermalom út
19-21.

3.500 Ft/alkalom

 

Boldva, Kossuth u. 21.

 

3.500 Ft/alkalom

 

19.30-21.30

Iyengar középhaladó jóga

   
 

 Szemere u. 20.

4.000 Ft/alkalom

 

   

Privát jógaóra: 12.000 Ft / 1.5 óra (a személyes figyelem csak a tiéd!) 

"Lélekmag Nap":

Érdeklődj e-mailben, ha nem vagy fent a levelezőlistán és küldök infót. Havi 1-2 hétvégén van fél-és egy-kétnapos program!

E-mailcím:janosnagy71@gmail.com

 

Bérlet

10 alkalmas 1.5 órás bérlet 35.000 Ft és egy 25 perces masszázs a kedvezményed. A bérletet 12 hét alatt tudod felhasználni!

10 alkalmas 2 órás bérlet 40.000 Ft és egy 25 perces masszázs a kedvezményed. A bérletet 12 hét alatt tudod felhasználni!

Várlak szeretettel!

             Iyengar-jóga

Az Iyengar-jóga a világhírű B. K. S. Iyengar indiai jógiról nyerte nevét. Iyengar úr 70(!) éve oktat jógát, tudásával emberek tömegeinek változtatta meg az életét kedvezően.
A nyugati tudományra jellemző módszerekkel (megfigyelés, kísérletezés) kutatta és alkotta újra, tette elérhetővé a modern ember számára a jógát.
Vitathatatlanul az egyik legnagyobb jógarendszer, a gyakorlatok óriási tárházával rendelkezik.
 Rendkívül hatékony, viszonylag rövid idő alatt is sokat lehet fejlődni, gyógyító hatása igen jelentős.

Módszerét nehéz fogalmakkal bemutatni, négy fő jellemvonást emelnék ki:

  • Mindenki által gyakorolható
  • Az összes gyakorlatnál nagy hangsúlyt fektet a pontos kivitelre, és az egy vonalba/egy síkba rendezés elvére
  • Mindenféle segédeszköz használata, hogy a gyakorló elérje a tökéletes kivitelt
  • Gyakorlatsorok alkalmazása, illetve a gyakorlatcsoportok következetes felépítése

Hogy milyen hasznod származik ebből?

  • Meggyógyít és megelőz számos betegséget, sérülést (pl.: derékfájás, merev izmok okozta fájdalmak, ízületi bántalmak)
  • Ellensúlyozza az ülő és álló munka pusztító hatásait (pl.: vér- és nyirokkeringési zavarok, gerincbántalmak, visszérképződés)
  • A tudati képességek (pl.: összpontosítás, figyelem, akaraterő) nagyfokú javulása
  • Erő, hajlékonyság és egyensúly fejlesztés


„A szavak nem tudják kifejezni a jóga teljes értékét. Meg kell tapasztalni.”
BKS Iyengar

B.K.S. Iyengar az Iyengar Jógáról

Azok számára, akik nem ismerik az Ön jógaoktatásának a stílusát, mi a különbség az Iyengar metódus és más stílusok közt?

A jóga fő irányelvei azonosak, de a stílusok különböznek. Ahogy a fának is egy törzse, de számos ága van, a jóga egy, de az adaptációi különbözhetnek. A forrás a jóga törzse. Akármilyen is legyen a stílus, az egyén átalakulást tapasztal az életstílusában. Az én gyakorlásom nem különbözik másokétól, kivéve a motorikus idegek és a szenzori idegek felépítését. Ez intellektuális visszatekintést és ügyes akciót igényel anélkül, hogy az anatómiai szerkezet legkisebb részét is eltorzítaná, úgy, hogy a csontok, az ízületek, az izmok, a rostok, az energia, az elme és az intelligencia egymással egy időben, kiegyensúlyozva és harmóniában működjön, hogy az életerő és a belső mag megérintse a test minden rétegét.

Miért fontos a precizitás és a pontos felépítés az Iyengar jógában?

Barátom, a pontos felépítés precizitáshoz vezet és a precizitás egy isteni állapot, ahol az egyén megtapasztalja a kozmikus erő találkozását az egyéni erővel. Röviden a precizitás az egyéni lélek és a kozmikus lélek találkozóhelye.

Milyen jótékony hatása van annak, ha a pózokat hosszabb ideig tartjuk ki?

A jógagyakorlásban mozgás és akció is szerepel. A mozgás az egyik pozícióból a másikba való jutást jelenti, hogy szekvenciálisan a végső pozícióba, majd onnan ismét a kezdeti pontba jussunk. A mozgásban a külső elme aktív, míg ha egy ászanát hosszabb ideig tartunk, a külső elme automatikusan arra késztetésre kerül, hogy megérintse a belső elmét, amin keresztül elérjük a tudatot és az Én-t.

Az ászanákban eltöltött hosszabb idő arra készteti az intelligenciát és a tudatot, hogy kifejlessze a türelmet, a kitartást és a tűrőképességet. Abban is segít, hogy minden egyes ászanát őszintén mérjünk fel, hogy megtaláljuk a helyes pozíciót az ászanákban és hogy stabilitást és csendességet tapasztaljunk bennük.

Másodsorban az ászanákban eltöltött hosszabb idő segíti az elmét és az intelligenciát, hogy áthatoljon a belső test ismeretlen vagy a felismerhetetlen részein. Az áthatolás magában foglalja az akcióval összekötött aktív figyelmet, a dinamikus tudatosságot és az igazítások finomságát a precíz pozícióhoz.

Végül az ászanákban eltöltött idő segíti a kitartás erejének felépítését az idegrendszerben, mivel mentális és intellektuális bátorságot, erőt, bizalmat és hitet épít fel, hogy megtaláljuk a helyünket a gyakorlásunkban. A gyakorló az „idegek emberévé” válik – ez talán elenyésző hatás?

A segédeszközök használata – úgymint párnák, pokrócok, övek vagy téglák – központi szerepet játszanak a tanításában. Ez miért van? Le tudná írni a funkciójukat, legyen az fizikai, spirituális vagy akár mindkettő?

A segédeszközök használata, párnák, pokrócok, téglák és övek nem játszanak központi szerepet a gyakorlásomban vagy a tanításomban, mint alternatív metódus ahhoz, hogy mesterei legyünk az ászanának. Mivel kevés az igazi tanár, kifejlesztettem a segédeszközöket, hogy vezessék a gyakorlókat abban, hogy ráérezzenek a helyes irányokra, míg elvégzik az ászanákat, mivel a segédeszközök nem engedik, hogy hibák merüljenek fel és a gyakorlók nem tudnak rossz irányban haladni. A segédeszközök ön-segítők és ön-iránymutatók az ön-gyakorláshoz.

Másodsorban azok, akik mentálisan zavartak, fizikailag merevek, bizonytalanok vagy hátrányos helyzetűek, nem tudják függetlenül gyakorolni az ászanákat. Ahogy a kórházakban is vannak Intenzív Egységek, ahol a test funkcióit ellenőrzik, ezek a segédeszközök úgy ellenőrzik a gyakorló testét, hogy nem engedik a rossz irányok kialakulását és a gyakorló jó érzést, komfortot és biztonságot érzékel.

Harmadsorban ezek a segédeszközök két dolgot tesznek egy időben. Segítenek az izmok, az ízületek és a szervek kinyújtásában, kiterjesztésében és elvezetnek bennünket az elme ellazításához, befelé fordításához kényelmesen, ami a meditáció kulcsa.

Ahogy a segédeszközök a helyes irányba terelik a testet, jó érzés keletkezik a testben és az elme jó kedvet és felfrissülést tapasztal. A jó érzés és az elme frissességének élménye az egyént természetesen viszi az egyensúly és a test-elme-én egységének a megtapasztalásához.

Mindenki egyformán részesül a jótékony hatásokból függetlenül attól, hogy hol van az elme?

Azok, akik nem eléggé aktiválják az izmaikat, mint ahogy kellene, szintén éreznek jó érzést a jógikus mozdulatokon keresztül. Először a test végtagjaiban könnyedséget és az elmében frissességet tapasztalhatnak, még akkor is, ha az elméjük nincs is a jógában. A jóga az elme figyelmét arra készteti, hogy a test pontos felépítésére koncentráljon, aztán az elme az intelligenciával tegye ugyanezt. A jógagyakorlás nem lehetséges az elme figyelme és visszatekintése nélkül. A jóga lényege a test és az elme, az elme és az Én integrációja. Lehet, hogy ez időbe telik.

Jegyezzétek meg, hogy a jóga jótékony hatása az egyén elméjének kereteiből vonatkoztatható. Hanyag gyakorlás hanyag eredményt, intenzív gyakorlás intenzív eredményt hoz.

Forrás: Yoga Rahasya

Vol. 15, No.2. 2008

 

Mantrák:

Invocation to Patanjali

Yogena cittasya padena vacam

Malam sarirasya ca vaidyakena

Yopakarottam pravaram muninam

Patanjalim pranjaliranato’smi

Abahu purusakaram

Sankha cakrasi dharinam

Sahasra sirasam svetam

Pranamami patanjalim

Aki a tudat szennyeződéseire a jógát, a beszéd torzulásaira a nyelvtant és a test betegségeire a gyógyítást adományozta, őt, a bölcsek legkiválóbbikát, Patanydzsalit köszöntöm, összetett kézzel meghajolva. A felsőtestében emberalakú, kagylóhéjat, kereket és kardot tartó, ezerfejű fehér kígyóval ékes Patanydzsali előtt leborulok.

Trayambakam

Trayambakam yajamahe
Sugandhim pushtivardhanam
Urvarukamiva bandhanat
Mryityor mukshiya mamritat

I worship the three-eyed Lord Shiva,
who is full of sweet fragrances and nourishes all beings.
May he liberate me from the bondage,
as the cucumber is severed from the vine.

Letérdelek a háromszemű Síva Úr előtt,

Aki édes illatokkal teli és táplál minden élőlényt.

Szabadítson meg engem a köteléktől, mint ahogy az uborka elválik a szárától.

 

 

Gurubrahma Guruvisnu

Gurudevo Maheshvarah!!

Gurusakshat Param Brahma

Tasmai Shri Guraveh Namah!!

Guru is verily Lord Brahma

Guru is verily Lord Vishnu

Guru is verily Lord Shiva!!

Guru is indeed the Supreme

To him I bow!!

Guru az igazi Brahma, Guru az igazi Visnu

Guru az igazi Síva. Guru valóban a leghatalmasabb,

aki előtt meghajolok.

 

 

Kisfilmek:

http://www.youtube.com/watch?v=LUvOuik-g4c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CNlb6amgbsU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gTd_wgN3Ubk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=mftKmszHyAA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bUrqevU8ALw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tdZ90iae2vY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fcPjvp4La8A&feature=related

 

Jógaórák időpontjai és helyszínei:

Hétfő :Miskolc Aquaterápia 17.00-18.30

Szerda:Miskolc Keméy Dénes uszoda 17.30-19.00

                          M1 Fitness 19.30-21.00

Csütörtök : Miskolc Erzsébetfürdő 18.30-20.30 (haladó csoport)

<< Előző oldal