„A kapcsolatok maga az Élet. Life is relationship”
Sri AmmaBhagavan

Masszázs kellékek
Herb Ball masszázs

Herb Ball masszázs

Fülgyertya

Fülgyertya

Moxibúció

Moxibúció

Üvegköpöly

Üvegköpöly

Eseményeink
Tengerparti Iyengar jóga, Spirálstabilizáció és Body Art tábor
Mallorca
2024-10-11
03:00-22:00
Iyengar jóga és sziklamászó tábor Kalymnos szigetén
Myrties, Kalymnos, Görögország
2024-09-23
07:00-21:00
Iyengar & Himalay Kriya Jóga & Spirálstabilizáció tábor
Bali, Indonézia
2024-08-01
10:00-21:00
Programnaptár
CÍMÜNK:
3794 BOLDVA,
KOSSUTH ÚT 21.
MISKOLCI CÍMÜNK:
3530 MISKOLC,
SZEMERE BERTALAN U. 20
1.EM 16
TELEFON:
Nagy János
+36 (70) 257 9010
SKYPE:
lelekmaghaz

Masszázs, Csontkovácsolás, Kezelések

Tartalomjegyzék:

Moxaterápia

A Moxaterápia (moxibustion) az akupunkturás pontok hővel való ingerlése. A "moxibustion" jelentése üröm égetése, tehát égő ürömmel való gyógyítást jelent. Az akupunkturához hasonlóan a hagyományos kínai orvosláshoz tartozó természetes gyógymód, több ezer éves hagyománnyal. A moxaterápiát hőterápiának is szokták nevezni, mivel az üröm felmelegítésével, majd a fájós, beteg pont, illetve az akupunkturás pontok fölé helyezésével érnek el javulást a páciensek állapotában. Az aku pontokra együttesen hat a meleg nyugtató, lazító és az üröm görcsoldó, idegerősítő hatása.Gyakran alkalmazzák az akupunktúrával kombinálva, a jobb hatás elérésének az érdekében.

A moxaterápia segíti a Qi (életerő, életenergia) keringését és annak egyensúlyba hozását, valamint a vérkeringés normalizálását. Hatására elszállítódik az agyagcserefolyamatban lerakódott salak, feloldódik az energiaáramlás blokkja. Feltöltő hatásával erősíti az immunrendszert.

A kínaik eredetileg a hideg okozta megbetegedések gyógyítására használták (megfázás, hideglelés, fázás, aranyér, vese, hólyag, petefészek, orr-, füllmellék üreg gyulladás stb.).

Napjainkban felhasználása kibővült. Sikeresen alkalmazzák mozgásszervi megbetegedések okozta fájdalmak (reumás panaszok, izületgyulladás, porckorongsérv) enyhítésében. Különösen hatékony gyenge erőnléti állapotra, krónikus betegségekre- asthma bronchiale, alacsony vérnyomás kezelésére. Nagyon hasznos a betegségek megelőző kezelésében!

A moxaterápia alkalmazása számos ismert betegségre, problémára jelenthet megoldást. Használják többek között hasmenés, asztma, menstruációs gondok, ízületi bajok, izommerevség gyógyítására, de akár a vesegyengeségre is megoldást jelenthet.

A moxa kezelés több fajtája ismert:

  • Üröm moxa kezelés: általában fekete ürömből készült kúpokat égetnek el a test felszínén, melyet növényi "alátétre" helyeznek. Ezek lehetnek gyógynövények, ásványi sók, de találkozhatunk fokhagymából, illetve répakarikából készült alátétekkel is.
  • Égi moxa kezelés: nincs valódi égetés, égés, csak kémiai reakció a bőrfelületen, melyet gyógynövényekből, ásványi anyagokból nyert főzetek, balzsamok bőrre kenésével idéznek elő. Ezek hólyagot húznak az égés helyére, melyet később a szokásos módon látnak el.
  • Elektromos moxa: a kívánt hőhatást elektromos úton állítják elő, és juttatják a bőrre, szervezetbe.

Tilos alkalmazni terhesség, fertőző betegségek, láz, daganatos megbetegedések esetében, valamint a főbb szervek és artériák fölött. Éhség és kimerültség fennállása esetében és körülbelül 40 akupunktúrás pont fölött is ellenjavallott! A hőterápiát csak hozzá értő végezheti!

<< Előző oldalKövetkező oldal >>