„A kapcsolatok maga az Élet. Life is relationship”
Sri AmmaBhagavan

Masszázs kellékek
Herb Ball masszázs

Herb Ball masszázs

Fülgyertya

Fülgyertya

Moxibúció

Moxibúció

Üvegköpöly

Üvegköpöly

Eseményeink
8 napos jógatábor Andalúziában
Cortijo San Jose, Spanyolország
2024-04-30
06:00-22:00
Jógatábor a festői Teolo-ban
Teolo, Olaszország
2023-10-27
07:00-19:00
Tengerparti Iyengar jóga és Body Art - Mallorca
Mallorca
2023-10-07
05:00-22:00
Programnaptár
CÍMÜNK:
3794 BOLDVA,
KOSSUTH ÚT 21.
MISKOLCI CÍMÜNK:
3530 MISKOLC,
SZEMERE BERTALAN U. 20
1.EM 16
TELEFON:
Nagy János
+36 (70) 257 9010
SKYPE:
lelekmaghaz

Masszázs, Csontkovácsolás, Kezelések

Tartalomjegyzék:

Reflexológia

A reflexológia kínai eredetű, közel 5000 éves gyógymód, de a régészeti leletek szerint az ókori Egyiptomban is ismerték a módszert, aztán mintha feledésbe merült volna. Reneszánszát 1913-tól éli: ekkor kezdte alkalmazni egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald, aki zónaterápiának nevezte el.

A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. Megfelelően végezve a masszírozás ingerületet küld a test különböző szervei, mirigyei felé az agyon keresztül. Elsőként az agy veszi fel az ingereket és továbbadja a legnagyobb hiányt szenvedő szervünkhöz. Így a masszázs során elért stimuláció nem közvetlenül a szervekre hat, hanem az agyban „elbírálásra kerül” az inger sorsa.
Tenyér és talp masszírozásával (reflexek kiváltásával), melyeknek rendkívül gazdag érzőideg ellátásuk van, a központi idegrendszerre és a belső szervekre lehet hatást gyakorolni. A reflexek rendszerével a teljes emberi test tükröződik a talpon. A reflexpontokra gyakorolt nyomás felszabadítja a testben végigfutó életenergiát. A reflexterületek ingerlése, ingerzuhatagként éri a központi idegrendszert, minek folytán különböző aktiváló és gátló jelenségek jönnek létre. A test bármely részében fellépő fájdalom, kellemetlenség vagy betegség megszüntethető a talp megfelelő zónájában található reflexpontok masszírozásával. A reflexzóna masszázs során kapcsolatba kerülünk az egész emberrel, annak testi és lelki mivoltával és így tudunk segíteni a testi és nem utolsó sorban a lelki harmónia megteremtésében.

Gyógyító mechanizmus:

  • Serkenti a vér- és nyirokkeringést, az utóbbin keresztül erősíti az immunrendszert. 
  • Elősegíti a salakanyagok kiválasztását,a szervezetből való eltávolítását. 
  • Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését. 
  • Fájdalomcsillapító hatása van.
<< Előző oldalKövetkező oldal >>